Upplev världens natur med en fotoresa

Är du sugen på att åka iväg under 2-3 veckor för att uppleva en fantastisk natur som skiljer sig från vardagen kan vi från fotobloggen blindstyre.se rekommendera att du åker på en fotoresa. Det blir allt mer populärt att åka iväg ett gäng på 6-10 stycken för att ha med sig en guide och fotografera djur och naturen. Det vi kan rekommendera är även att du köper dig en lite schysstare kamera innan du åker samt att du lär dig hur den fungerar och hur du kan utnyttja alla dess egenskaper, för det kommer du verkligen ha nytta av på en fotoresa. Givetvis av egen erfarenhet lär du dig mycket på fotoresan när du träffar andra intresserade fotografer som har lite tips och knep som de brukar använda sig av. Men det är alltid bra att komma dit med lite förkunskaper så du inte blir helt chockad av vilka andra bilder de andra får och liknande. Se till bara att du kan hantera kameran och att du även kommer ha användning för den senare för det är inte värt att köpa en kamera för en enorm summa pengar endast för en resa som sedan kommer vara i några få veckor och sedan kommer du inte dra nytta av den.

Tips på ställen att åka på en fotoresa till

Beroende på vad du är intresserad av för typ av natur finns det givetvis olika ställen. Det är viktigt att du inte väljer ett ställe där de blir finast bilder utan du måste även uppskatta stället och trivas där, eftersom du kommer tillbringa nån vecka där. Om du inte jobbar som en fotograf och har det som jobb såklart. Många fotoresor åker till en och samma världsdel och ibland samma land men att man åker runt lite i landet för att kunna fota olika typer av djur och naturer. Oftast kan det bli lite tråkigt att fota delfiner varje dag i två veckor till exempel. Om man vill fota apor, tranor, världens största havsörn i varma källor ska man åka till norra Japan. Där är det fantastisk natur och varma källor som är upp till 35 grader varma. Sedan är det en klassiker att åka till Australien för att fotografera hajar och naturen där med palmer, kritvita stränder, kängurus och många andra djur som bara finns i Australien. Vill man fotografera en regnskog rekommenderar vi starkt att man åker till Amazonas för där är naturen något litet extra. Vill man fotografera vattenfall tycker vi att man ska åka till Victoriafallen, där man för övrigt kan hoppa bungyjump ut över floden och fallet.

 

Fördelar med fotoresor jämfört med vanliga resor

Många tänker att de lika gärna kan åka på en vanlig resa istället för att behöva betala lite extra och åka på en fotoresa. Men faktum är, om du är intresserad av fotografier, så tycker vi verkligen det är värt att lägga lite extra på resan för du får så mycket mer kunskap och får komma till ställen som du inte hade kunnat ta dig till på egen hand.